Picasso was een kubist, dat houdt in dat hij dingen schildert vanuit verschillende perspectieven. Ook lijkt het niet op de werkelijkheid. Ik zie ook wat van Picasso terug in mijn portret, ik heb de helft van het gezicht vanaf de zijkant (en profil) en de andere helft vanaf recht van voren (en face) getekend.

 

Kimmy Cantrell was ook een kubist, maar dan met klei. Je ziet dat ook hij dingen vanuit verschillende perspectieven maakt. Hij vindt het mooi om felle kleuren te gebruiken.

 

In mijn tekening heb ik felle kleuren gebruikt, dat deed hij ook. Mijn tekening heeft een asymmetrische vorm, hij is niet symmetrisch. De geometrische vormen zijn ook terug te vinden in mijn tekening, ik heb bijvoorbeeld een cirkel gebruikt. Ik heb een kleur-kleur contrast gebruikt, er zijn veel kleuren in mijn tekening.

Ik heb gezorgd dat mijn tekening niet op de werkelijkheid lijkt. Ook heb ik met verschillende technieken gewerkt, zoals met ecoline en met krijt.

In mijn puzzel zie je de asymmetrische vorm weer terug, ook het kleur-kleur contrast heb ik in mijn puzzel terug laten komen. Bij mijn puzzel heb ik vooral de techniek met ecoline en overgang gebruikt.

 

Ik vond de opdracht op het ene moment wel interessant maar soms ook wel een beetje saai, omdat je steeds hetzelfde doet. Over mijn puzzel was ik wel redelijk tevreden, over de tekening niet, omdat mijn echte tekening kwijt was geraakt en ik snel een nieuwe moest maken. De volgende keer zou ik er meer tijd voor nemen.

Schermafbeelding 2019-04-28 om 12.35.42.